Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Hard Rock και τα μυαλά στα κάγκελα

Τις τελευταίες δύο βδομάδες άκουσα κάποια mp3 που είχα ν' ακούσω πολύ καιρό. Πρόκειται για πολύ καλό hard rock που σε προδιαθέτει απ' το πρώτο riff για headbanging.

Gary Moore - Run for Cover
Είναι νομίζω απ' τα πολύ γνωστά άλμπουμ του τρομερού αυτού κιθαρίστα. Βέβαια δεν έχω και πολλή σχέση μαζί του μιας και είναι αρκετά παλιός για την ηλικία μου. Πάντως αυτό το άλμπουμ έχει κομματάρες και άψογη κιθάρα.

Avalon - s/t
AOR-ίζει πάρα πολύ αλλά έχει αρκετά πιασάρικα τραγούδια και δε μου φαίνεται τόσο μελό όσο τα περισσότερα AOR τραγούδια που έχω ακούσει.

Bullet - Heading for the Top
Αλμπουμ του 2006 αλλά πιστεύω ότι μουσικά μπορεί να πάει και στη δεκαετία του 80. Βαρύ hard rock που πλησιάζει επικίνδυνα το traditional heavy metal τύπου Accept. Riff-άρες οδοστρωτήρες και headbanging μέχρι να τελειώσει ο δίσκος.

Magnum - On A Storyteller's Night
Είναι παλιό συγκρότημα νομίζω και ο δίσκος αυτός πρέπει να είναι best of. AOR-ιζει κι αυτός πολύ αλλά όχι τόσο όσο οι Avalon. Μελωδικά και το κυριότερο καλογραμμένα τραγούδια.

Ολοι οι δίσκοι προτείνονται ανεπιφύλακτα. Πιστεύω είναι ό,τι πρέπει για ένα βράδυ που δε θες ν' ακούσεις και πολύ βαριά πράγματα (αν και οι Bullet είναι πολύ βαρύτεροι των υπολοίπων).

3 σχόλια:

Giannis P. είπε...

Gary Moore Respect !!! τρομερός δίσκος, τρομερά κομμάτια.

Ο δίσκος των Magnum δεν είναι best of αλλά είναι σίγουρα ο καλύτερος τους.

Τους άλους τους έχω μόνο ακουστά αλλά κάποια στιγμή θα τους τρακάρω, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Wise_One είπε...

O Gary Moore κι εμένα μου άρεσε πολύ. Πρέπει να πάω σε κανα δισκάδικο να βρώ αυτό το δίσκο. Από τα τραγούδια του να φανταστείς ήξερα μόνο το Empty Rooms πριν ακούσω το δίσκο και πραγματικά πωρώθηκα.

Για τους Magnum κι εγώ είχα αμφιβολίες αν είναι ή όχι best of.

Τους Bullet οπωσδήποτε να τους τσεκάρεις. Δε μπορείς να φανταστείς τί headbanging έχω ρίξει με το άλμπουμ τους. Και είναι ό,τι πρέπει για air-drumming :)

Giannis P. είπε...

O gary moore είναι από τους αγαπημένους μου. Ετοιμάζομαι να γράψω στο blog οπότε θα το διαβάσεις εκεί σύντομα.