Τρίτη 5 Ιουνίου 2007

Κίνηση σε fora

Εχω παρατηρήσει ότι υπάρχει μειωμένη κίνηση σε διάφορα fora που μπαίνω. Εδώ και πολύ καιρό βασικά. Μειωμένη κίνηση όσον αφορά δημιουργία νέων posts ή γενικότερα συζήτησης...

Γίνεται συνεχώς ανακύκλωση σε κάποια συγκεκριμένα posts, τα οποία ναι μεν βρίσκονται συνεχώς στο προσκήνιο, αλλά δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν.

Το thread που επικρατεί στα περισσότερα fora είναι το "Τί ακούτε τώρα". Γνωστό και σίγουρα έχει τη μεγαλύτερη κίνηση απ' όλα τα υπόλοιπα. Και φυσικά υπάρχουν παρόμοια threads τα οποία πάλι ζητούν απάντηση απ' το χρήστη αλλά είναι συγκεκριμένη, όπως το παραπάνω.

Εντάξει, για λίγο καιρό γίνεται δουλειά με τέτοια threadς και κρατάνε κάπως το ενδιαφέρον, αλλά μετά από λίγο το ενδιαφέρον χάνεται. Ποιός ο λόγος να ποστάρεις 2-3 ή και παραπάνω φορές τη μέρα το τραγούδι που ακούς;

Εχω μιλήσει με άτομα τα οποία έχουν εγκαταλείψει κάποιo fora γι' αυτό το λόγο. Βρίσκουν ανούσιο να απαντούν σε θέματα με μια πρόταση. Αυτό είναι ακόμα χειρότερο όταν το forum έχει λίγα μέλη.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι αντί να προσπαθήσουμε ν' ανοίξουμε κάποια συζήτηση, καθόμαστε και γράφουμε διάφορα σε θέματα τα οποία αν το καλοσκεφτεί κανείς δε προσφέρουν τίποτα ιδιαίτερο.

Κι αυτό είναι φαινόμενο που παρατηρείται όπως είπα όχι σε 1-2 forum αλλά στα περισσότερα που είμαι μέλος...

1 σχόλιο:

uncle είπε...

σύνηθες φαινόμενο. το copy paste είναι πιο εύκολο από το να βάζεις το μυαλό να σκεφτεί.