Πέμπτη 3 Μαΐου 2007

Bathory - In Memory of Quorthon


Εδώ και 2 περίπου βδομάδες πήρα το 3πλό box set το οποίο ουσιαστικά είναι best of από τραγούδια των Bathory. Την επιλογή των τραγουδιών έκανε ο πατέρας του Quorthon, Boss. Το box set αποτελείται από 3 cd με τραγούδια, ένα dvd με το video του One Rode to Asa Bay, μία μικρή αφίσα κι ένα πολυσέλιδο βιβλιαράκι.


Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα τραγούδια. Καλύπτουν όλη τη δισκογραφία των Bathory αρκετά καλά. Υπάρχουν πολλοί ύμνοι, κάποια πιο low-profile τραγούδια αλλά και πολλά από το project του Quorthon όπως και κάποιες διασκευές.

Ας αναφέρω επομένως τα κομμάτια που δεν είναι των Bathory. Δεν είναι και πολλά.

I've Had It Coming My Way (Quorthon)
God Save the Queen (Jones-Ook-Matlock-Lydon)
Boy (Quorthon)
War Pigs (Black Sabbath)
Ace of Spades (Motorhead)
Black Diamond (Paul Stanley)
Deuce (Gene Simmons)
I'm Only Sleeping (Lennon-McCartney)
You Just Got to Live (Quorthon)
Silverwing (Jennie Tebler)
Song to Hall Up High (Jennie Tebler)

Πιστεύω ότι και μόνο για τα παραπάνω τραγούδια, ένας φαν των Bathory πρέπει να πάρει το box set. Δε νομίζω ότι είναι και πολύ εύκολο να τα βρει κανείς στο Ιντερνετ. Κι αν μη τι άλλο, η συλλογή των τραγουδιών είναι πολύ καλή.

Το βιβλιαράκι και το dvd του video δεν τα έχω δει ακόμα. Πάντως με μια γρήγορη ματιά, το βιβλιαράκι έχει τα ΠΑΝΤΑ. Εχει τεράστιο γράμμα του Quorthon, τα εξώφυλλα όλων των άλμπουμ, τους στίχους των τραγουδιών στη συλλογή και πάρα πολλές άλλες πληροφορίες.

Οταν είχε βγει η εν λόγω συλλογή (μετά το θάνατο του Quorthon), αν θυμάμαι καλά πολλοί κατηγορούσαν τον Boss ότι έβγαλε τη συλλογή για να κάνει αρπαχτή απ' το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί. Προσωπικά δε το βλέπω καθόλου έτσι. Πιστεύω ότι είναι φόρος τιμής σε έναν άνθρωπο που ενέπνευσε τόσα συγκροτήματα.

Hail Quorthon. May Odin's ravens be with you. We will all meet in Valhalla...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

QUORTHON μια μεγαλη μορφη του Χεβι μεταλ, πραγματικα ο τυπος ηταν cult σε σχεση με κατι αρχιδια που πουλαγανε κ πουλανε ροκσταριλικι!
Οτι κ να πουμε ειναι λιγο!

QUORTHON REST IN VALHALLA...

Wise_One είπε...

Απλά ελπίζω κάποια στιγμή να κυκλοφορήσει το υλικό που ετοίμαζε για νέο άλμπουμ και δυστυχώς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Ανώνυμος είπε...

Φοβερος τυπος.Παροτι δεν ειμαι fan του Black Metal,μπορω να πω οτι μου εχουν αρεσει κανα δυο τραγουδια απο τα πρωτα album.Οσο για τα epic που εγραψε...απλα ΣΠΕΡΝΟΥΝ!!!

Wise_One είπε...

Ακριβώς φίλε Anexander. Κι εγώ δεν είμαι πολύ φίλος του πρώιμου black metal αλλά τα 3 πρώτα άλμπουμ τους είναι απίστευτα.

Και ένα update. Το dvd με το βίντεο του One Rode to Asa Bay έχει συνέντευξη του Quorthon μετά την κυκλοφορία του Hammerheart.

Περιττό να πώ ότι ποτέ δεν είχα δεί τον Quorthon κατά πρόσωπο εκτός από κάποιες φωτογραφίες. Ο άνθρωπος είναι φοβερός.