Δευτέρα 30 Απριλίου 2007

Iced Earth - Overture of the Wicked


Οπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, τα περισσότερα άλμπουμ διαρρέουν στο Ιντερνετ πριν την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Δε μ' ενοχλεί ιδιαίτερα μιας και παίρνω αρκετά cd τα οποία κατεβάζω απ' το Ιντερνετ πρώτα.

Εδώ έχουμε το single των Iced Earth το οποίο θα προηγηθεί του full length που θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο. Το single έχει ένα καινούργιο τραγούδι και την τριλογία Something Wicked ξαναπαιγμένη και εννοείται με τον Ripper στα φωνητικά.

Το καινούργιο τραγούδι που ονομάζεται Ten Thousand Strong μου άφησε θετικότατες εντυπώσεις. Πολύ ωραίο τραγούδι, με καλό στίχο (όσο κατάλαβα τουλάχιστον). Οι κιθάρες σπέρνουν όπως πάντα, η ρυθμική του Schaeffer πωρώνει άσχημα και το drumming αψεγάδιαστο. Με λίγα λόγια το rhythm section παίρνει άριστα.
Για τα φωνητικά του Ripper δεν έχω να πώ τίποτα. Ο τύπος σκίζει. Αριστος μουσικός και φωνάρα.

Η τριλογία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Στην αρχή με ξένισε λίγο που άκουγα τον Ripper σε τραγούδια στα οποία είχα συνηθίσει τον Barlow αλλά μετά από μερικά ακούσματα δεν είχα κανένα πρόβλημα απολύτως. Ο Ripper δίνει μια πιο "thrashy" χροιά στα τραγούδια και μ' άρεσε αρκετά. Η τριλογία σε πολλά σημεία έγινε πιο ογκώδης απ' την αρχική - κανένα πρόβλημα μ' αυτό. Σε κάποια άλλα σημεία τα τραγούδια έγιναν πιο "evil" με double vocals από Ripper και Schaeffer. Στο τραγούδι The Coming Curse έβαλαν και γυναικεία φωνητικά! Γουστάρω! Θυμίζει αρκετά Horror Show σ' εμένα. Στο drumming ειδικά.

Εντάξει, για να μη λέω πολλά το single είναι τρομερό. Δε πιστεύω ότι θα απογοητευτεί κάποιος Iced Earth fan. Κι εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολλοί. Εν αναμονή για το άλμπουμ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστηχώς, ξενέρωσα που το θηρίο Barlow εγκατέλειψε το heavy metal! Oi iced earth χασανε πραγματικα το δυνατο χαρτι της μπαντας!
Οσο για ripper δεν ειναι παρα μια κακη κοπια του halford κ τιποτα παραπανω!

Η παραπανω αποψη ειναι του Ταράντουλα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rockordie είπε...

Θα το κατεβάσω (από το ράφι) και θα αποφασίσω αν θα κλείσει οριστικά το κεφάλαιο Iced Earth για μένα ή αν θα τους δώσω μια ευκαιρία ακόμα.

Wise_One είπε...

Ωωωωω ρε Ταράντουλας.... Δε συμφωνώ απόλυτα. Εντάξει ο Ripper θυμίζει Halford αλλά όχι κι ότι τον κοπιάρει...

Πάντως ο Barlow επέστρεψε στο metal (oh yeah) και συγκεκριμένα στο συγκρότημα Pyramaze.

Πιστεύω πάντως ότι αυτή τη φορά θα βγάλουν κάτι πραγματικά αξιόλογο.

(Ξέρεις Ταράντουλα, αν κάτω απ' το πλαίσιο σχολίων επιλέξεις Other, μπορείς να βάλεις την ονοματάρα σου)

Ανώνυμος είπε...

Eνδιαφερων, ανυπομονω να ακουσω τη βλαχοφωνη του