Σάββατο 7 Απριλίου 2007

Bite Fight

Browser games. Μια διαφορετική προσέγγιση στα παιχνίδια, αφού δε χρειάζεται τίποτα άλλο παρά ένας browser (internet explorer, firefox κλπ) για να παίξεις το παιχνίδι. Αυτό το καθιστά "φορητό" θα έλεγα, αφού όπου και να πας μπορείς να παίξεις.

Ας μιλήσουμε για το παιχνίδι. Ουσιαστικά πρόκειται για την αέναη μάχη vampires vs werewolves. Κατά την εγγραφή διαλέγεις ποια φυλή θα ακολουθήσεις. Πέρα απ' αυτό το gameplay είναι ίδιο και για τις δύο φυλές.

Το γενικότερο concept του παιχνιδιού είναι ν' αναβαθμιστείς όσο περισσότερο μπορείς. Σχετικά απλό. Αυτό όμως γίνεται με δουλειά. Ναι καλά ακούσατε. Δουλειά. Οχι που θα γλιτώνατε. Βρυκόλακες και λυκάνθρωποι δουλεύουν στο νεκροταφείο για τα προς το ζην. Μπορείς να δουλέψεις από 1 έως 8 ώρες. Σ' αυτό το διάστημα κερδίζεις χρήματα ανά ώρα δουλειάς. Στα μικρά level τα χρήματα δεν είναι και πολλά αλλά αργότερα αυξάνονται.

Επίσης, μπορείς να αγοράσεις διάφορα αντικείμενα. Για παράδειγμα σπαθιά, πανοπλίες και κράνη για ν' ανεβάσεις τα στατιστικά σου. Οσο μεγαλύτερο level είσαι τόσο καλύτερα αντικείμενα μπορείς να πάρεις. Μετά ένα σημείο όμως, χρειάζεται ΠΟΛΥΥΥΥ χρήμα...

Μετά έχουμε τις επιδρομές. Τί σημαίνει; Οτι μπορείς να επιτεθείς σε άλλους παίκτες (της αντίθετης φυλής εννοείται) και να κερδίσεις επιπλέον χρήματα. Αυτό είναι το ένα "είδος" της επιδρομής. Υπάρχει και η επιδρομή σε ανυποψίαστους οικισμούς που προσφέρει χρυσό, λεία και experience.

Αυτά είναι τα βασικά γύρω απ' το παιχνίδι.

Εγώ έχω φτιάξει για χαρακτήρα ένα vampire και η συμμαχία μας είναι η BloodLust. Μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά εθιστικό παιχνίδι και σε προτρέπει να κάθεσαι στον υπολογιστή κάθε φορά που θα τελειώνει κάποια αποστολή (επιδρομή, εργασία κλπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: